Matrasvliegers
Matrasvliegers zijn bestuurbare vliegers met 2, 3 of 4 lijnen. De meeste matrasvliegers zijn stokloos. Bijkomend voordeel hiervan is dat de vlieger makkelijk op te rollen is en daarom eenvoudig mee te nemen. Klik op een afbeelding hieronder voor meer informatie

 

Matrasvliegers zijn onderverdeeld in verschillende categorieën:
2-lijns matrasvliegers:
Matrasvliegers met 2 lijnen zijn eenvoudig te besturen en stelt de piloot in staat om de beginselen van de trekkracht van matrasvliegers te ervaren en te beheersen. De grote maten hebben enorme trekkracht.
3-lijns matrasvliegers:
De 3-lijns matrasvlieger is een perfecte trainerskite en wordt bestuurd met een 3-lijns controlbar. Deze matrasvliegers zijn ook geschikt om mee te landboarden/flyboarden. De 3e lijn is voor de veiligheid en maakt herstarten vanaf de grond mogelijk. Het Safety-System zorgt ervoor dat de kracht uit de vlieger kan worden gehaald en de vlieger veilig kan landen.
4-lijnsmatrasvliegers:
Deze vliegers hebben 2 stuurlijnen en 2 remlijnen, waardoor de kracht in de vlieger beter is te doseren. Herstarten vanaf de grond is mogelijk. Niet alleen geschikt voor buggyrijden en flyboarden, maar ook voor jumpen en powerkiten.
Verkrijgbaar in de categorieën: instapper, intermedediate, wedstrijd en depowerkites

Risico's:
De vliegersport valt onder extreme sporten. Zeker vliegeren met de grotere matrasvliegers is niet zonder risico. Houdt altijd rekening met de windkracht als je aan het vliegeren bent. Neem geen onnodig risico. Twijfel je over de maat van een vlieger, neem dan contact met ons op.

 

Hebt u nog vragen, mail, bel of kom vrijblijvend langs.
Wij staan voor u klaar.
Contact
telefoon: 058-2532076
adres: Buorren 28, 9038 TE Ingelum
(Engelum)