Vliegers

Al meer dan 2400 jaar facineert de vlieger zijn 'bestuurder' en toeschouwers. De overwinning op de zwaartekracht geldt als het symbool van vrijheid en onafhankelijkheid. De vlieger benut de kracht van de wind zodanig, dat hij ogenschijnlijk gewichtloos in de lucht zweeft, iets wat in de aerodynamica zijn weerga niet kent. De vlieger is naar oude traditie nog steeds een spel- en sportattribuut, met onbeperkte mogelijkheden. Zie hieronder voor de diverse soorten

Categorieën vliegers:
Eenlijners:
De eenlijner wordt bediend met 1 lijn, zoals de naam al zegt en is in verschillende categorieen te onderscheiden. Leuke kindervliegers, waar kinderen vanaf 3 jaar al veel plezier mee kunnen beleven.
Vechtvliegers, waarmee je kunt vechten door elkaars vlieger uit de lucht te halen. Verder zijn er nog vele soorten, zoals doosvliegers, thermiekvliegers. Maar er zijn ook eenlijners die geschikt zijn voor luchtfotografie.
Stunvliegers:
Dit zijn bestuurbare vliegers meestal met 2 lijnen waarmee je de mooiste trucks kunt maken.
De stuntvliegers zijn onderverdeeld in de volgende klassen:
Allround vliegers, Trick vliegers, Powervliegers en Beginnervliegers.
Matrasvliegers
Matrasvliegers zijn bestuurbare vliegers met 2, 3 of 4 lijnen. Minder kwetsbaar dan de hierbovengenoemde stunvliegers, omdat bijna alle matrasvliegers stokloos zijn. Bijkomend voordeel hiervan is dat de vlieger makkelijk op te rollen is en daarom eenvoudig mee te nemen is. Ook de matrasvliegers zijn onderverdeeld in verschillende categorieën:
2-lijns matrasvliegers, 3-lijns matrasvliegers, 4-lijnsmatrasvliegers en depowerkites
Vliegers bouwen
Met onze serie Re-Creatief bieden wij de mogelijkheid om zelf op eenvoudige wijze uw eigen vlieger te maken.

 

Voor online bestellen gaat u naar onze online shop
Weet u nog niet welke vlieger u moet kiezen, neem dan gerust contact met ons op en laat u adviseren. Wij staan voor u klaar.
e-mail: info@dutchflyingobjects-shop.nl
telefoon: 058-2532076
adres: Buorren 28, 9038 TE Engelum